logo-ukupjs.png                      

unibook logo

logo uk modre

 

Tlačivá, potrebné pre vydanie elektronických vysokoškolských učebných textov, učebníc a ostatnej literatúry:

  1. Návrhový list na vydanie elektronickej publikácie vytlačené, podpísané nadriadeným (dekanom, riaditeľom, alebo rektorom) a autorom, alebo vedúcim autorského kolektívu.
  2. Žiadosť o elektronické publikovanie dokumentu vytlačené, podpísané nadriadeným (dekanom, riaditeľom, alebo rektorom) a autorom, alebo vedúcim autorského kolektívu
  3. Recenzné posudky vytlačené, podpísané recenzentom
  4. Písomné stanovisko autora k recenzným posudkom vytlačené, podpísané autorom, alebo vedúcim autorského kolektívu
  5. Anotácia v slovenskom a anglickom jazyk spolu s kľúčovými slovami – emailom na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
  6. Rukopis publikácie v .doc alebo .pdf – emailom na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
  7. Licenčná zmluva (iba v prípade ak si nevyberiete licenciu Creative Commons) - prosíme poslať najskôr emailom na kontrolu na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
  8. Žiadosť o ISBN - emailom na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Zodpovedná:
Mgr. Andrea Dohovičová
Referát elektronického publikovania
Moyzesova č. 9, 040 01 Košice
Tel.: +42155 234 1626
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.


***

NÁVRHOVÝ LIST NA VYDANIE ELEKTRONICKEJ PUBLIKÁCIE 

  Stiahnite si tlačivo  

  • je potrebné vyplniť, podpísať (podpisuje autor) a dať podpísať: 
    • dekanovi - ak ste zamestnancom fakulty,
    • riaditeľovi – ak ste zamestnancom univerzitného pracoviska
    • prorektorovi – ak ste zamestnancom rektorátu, alebo je publikácia hradená z finančných prostriedkov rektorátu

↑ nahor

***

ŽIADOSŤ O ELEKTRONICKÉ PUBLIKOVANIE DOKUMENTU 

 Stiahnite si tlačivo 

V tomto dokumente si môžete vybrať typ licencie:

- licenčná zmluva alebo 
- licencia Creative Commons

  • je potrebné vyplniť, podpísať (podpisuje autor) a dať podpísať: 
    • dekanovi - ak ste zamestnancom fakulty,
    • riaditeľovi – ak ste zamestnancom univerzitného pracoviska
    • prorektorovi – ak ste zamestnancom rektorátu, alebo je publikácia hradená z finančných prostriedkov rektorátu
  • publikáciu zverejňujeme na stránkach www.unibook.upjs.sk a v katalógoch Univerzitnej knižnice OPAC  https://aleph.upjs.sk/   a VuFind: https://aleph.upjs.sk/vufind/

↑ nahor

***

RECENZNÉ POSUDKY – originály podpísané recenzentmi.

 Stiahnite si osnovu recenzného posudku

  • pre elektronický vysokoškolský učebný textvysokoškolskú učebnicu najmenej dvoch recenzentov (pričom by malo ísť spravidla o odborníkov z príslušného odboru alebo praxe a obaja musia byť z i nej fakulty/pracoviska/katedry...)
  • pre ostatné dokumenty a publikácie - recenzné posudky sa vyžadujú v súlade s vyhláškou 456/2012-R MŠVVaŠ SR pojednávajúcou o centrálnom registri evidencie publikačnej činnosti a centrálnom registri evidencie umeleckej činnosti platnou pre vykazovacie obdobie a v súlade s metodickým pokynom CREPČ pre vykazovacie obdobie
  • recenzentov si vyberá autor

↑ nahor

***

PÍSOMNÉ STANOVISKO AUTORA K RECENZNÝM POSUDKOM

  • vyjadrenie autora ku pripomienkam recenzentov  a ich zapracovaniu v publikácii
  • podpísané autorom.

↑ nahor

***

ANOTÁCIA V SLOVENSKOM A ANGLICKOM JAZYKU

  • stručný obsah publikácie, max 10 – 15 viet
  • je potrebná pre zverejnenie publikácie, k jej popisu v katalógu, Unibooku
  • Z rovnakého dôvodu je potrebné uviesť kľúčové slová

↑ nahor

***

PLNÝ TEXT PUBLIKÁCIE (RUKOPIS)– je potrebné poslať vo formáte .doc, .pdf, po zapracovaní pripomienok recenzentov.

  • text musí byť po korektúrach. Knižnica túto službu neposkytuje.

↑ nahor

***

LICENCIA  - môžete si vybrať z niekoľkých alternatív:

Licenčné zmluvy →

Licencie Creative Commons  →

Autorom môže prislúchať autorská odmena. O nároku na autorskú odmenu rozhoduje vedenie fakulty alebo univerzitného pracoviska.

  • autorom (autormi) doplnenú licenčnú zmluvu je potrebné doručiť v el. podobe (e-mailom na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.) Je potrebná formálna  a faktická kontrola. Po ukončení kontrolného procesu dostane autor emailom odsúhlasený exemplár licenčnej zmluvy s pokynom na vytlačenie a podpis.
  • výber licenčnej zmluvy alebo licencie Creative Commons si môžete označiť na vyššie uvedenom tlačive Žiadosti o elektronické publikovanie.

↑ nahor

***

ŽIADOSŤ O PRIDELENIE ISBN– vypísať a poslať na emailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

  • stačí odosleť emailom v elektronickej podobe
  • ISBN sa prideľuje po odovzdaní všetkých povinných tlačív vrátane licenčnej zmluvy podpísanej autorom(autormi)
  • Formulár žiadosti stiahnete z tohto  odkazu

↑ nahor

Všetky podmienky a pravidlá elektronického publikovania vychádzajú zo Smernice č.3/2021 o elektronickom publikovaní dokumentov na UPJŠ v Košiciach.

 

Autor/i žiadajúci vydať monografiu postupujú nasledovne: 1. vyplnia formulár Žiadosť o vydanie monografie a zašlú ho s rukopisom a prílohami podľa požiadaviek žiadosti Redakčnej rade UPJŠ na...

Povinnosť vydavateľa odovzdať slovenským knižniciam povinný výtlačok z každej publikácie je upravená Zákonom č. 265/2022 Z. z. o o vydavateľoch publikácií a o registri v oblasti médií a audiovízie a...

Univerzitná predajňa kníh je umiestnená v budove Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach. Zákazníci tam môžu nájsť všetky dostupné publikácie vydané u nás a určené na predaj. Rovnako ako v e-shope...

Ak chce autor vydať dielo v tlačenej a zároveň elektronickej podobe, je potrebné dodať príslušnú dokumentáciu pre obidve formy publikovania zvlášť a podľa nižšie uvedených pokynov.

Rozhodnutie rektora č . 4/2022 na realizáciu i nštitucionálnej politiky pre otvorenú vedu na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a jej súčastiach V zmysle ust. § 15 ods. 1 písm. m) zákona...

V rámci e-shopu http://unibook.upjs.sk poskytujeme možnosť nákupu odbornej literatúry slovenských a českých vydavateľov, ale hlavne kníh vydaných Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Pripravili sme pre autorov niekoľko inštrukcií, podľa vašich otázok a pripomienok. Ak budete postupovať podľa uvedených návodov, naša spolupráca bude úspešná.

DOI (Digital Object Identifier) je unikátny a trvalý identifikátor digitálneho objektu dostupného prostredníctvom internetových sietí. Podobne ako ISBN jednoznačne identifikuje tlačené knihy, tak...

Creative commons je licenčná schéma, ktorá umožňuje autorom licencovať svoje diela tak, aby ich ostatní mohli použiť bez toho, že by museli kontaktovať autora a vyžiadať si jeho súhlas na využitie,...